i samarbejde med
Tip-1

Tip 1

FJERN PERSONLIGE EJENDELE

Potentielle købere besøger dit hjem for at danne sig et indtryk af, hvilke muligheder der er for at skabe et hjem efter deres ønsker. Et meget stærkt personligt præg på en bolig vil for mange købere virke distraherende og hæmme deres evne til at forestille sig boligen som deres hjem. Inden en fremvisning er det derfor en god idé, at holde boligen fri for forstyrrende personlige ting som tøj, sko, kosmetik og lignende.

Tip-2

Tip 2

FÅ PLADS TIL DET HELE MED
FUNKTIONELLE LØSNINGER

Multifunktionelle opbevaringsmøbler kan være en rigtig god løsning, specielt hvis pladsen er trang – invester fx i et sofabord med indbygget opbevaringsrum, en smuk kistebænk eller en kuffert, som kan fungere som opbevaringsrum samt som siddeplads. Kan skrivebordet ikke ses for stakke af papir, er brevbakker en enkel løsning, som ikke alene samler dine ting og skaber ro, men også organiserer dine ting. Mangler du plads til opbevaring i køkkenet, er et køkkenmodul på hjul utroligt anvendeligt – det kan placeres efter behov og er let at skubbe på plads efter brug.

Tip-3

Tip 3

GØR DIT KØKKEN SPISELIGT

Det kan normalt ikke betale sig at investere i et nyt køkken (eller badeværelse), da de fleste købere ønsker at sætte et personligt præg på disse rum. Men en god og billig løsning, som gør en stor forskel, kan være at male låger samt evt. fliser, skifte bordplade, greb og armatur. Sørg desuden generelt for at køkkenet er rent og pænt – skift fx den udtjente plastopvaskebalje ud med en ny og køb nye lækre viskestykker og karklude. Har du åbne hylder er her gode muligheder for at udstille fine krukker, keramik, service og glaskrukker med pasta, gryn og ris, som ser dekorative ud og inspirerer til kreativitet i køkkenet.

Tip-4

Tip 4

TAL TIL SANSERNE

Sanselige elementer er med til at skabe en varm og hyggelig atmosfære i dit hjem. Så tænk på at gøre boligen venlig og indbydende, så potentielle købere får en fornemmelse af, at boligen er et rart sted at være. Vær kreativ med brugen af naturmaterialer som skind, pels, silke, træ og uld, dæmpet behagelig musik, duftende farverige blomster og krydderurter, kulørte frugter og grønt-sager, levende lys og ild i pejsen.

Tip-5

Tip 5

MAL LYST OG BRUG MANGE LYSKILDER

Lys betyder rigtig meget for de fleste mennesker, så det kan betale sig at få din bolig til at fremstå så lys, rummelig og venlig som muligt. Den bedste lyskilde er dagslyset – så lad dagslyset strømme igennem din bolig ved at rengøre alle vinduer inde og ude, udskifte / fjerne tunge gardiner og persienner, fjerne ting, som blokker lyset ude og åbne alle døre i boligen, så lyset får frit spil. Assistér dagslyset med masser af lamper og levende lys som skaber hygge og atmos-fære og fremhæver de bedste æstetiske kvaliteter i rummet. Leg med alle forskellige former for lys: Dekorativt lys, indirekte lys, spotlys, bordlamper, opadrettet lys, nedadrettet lys osv. Og husk ved fremvisning at tænde alle lamper og stearinlys samt at tænde op i pejsen, hvis muligt. Endelig er det som oftest arbejdet værd, at få malet mørke vægge og lofter i lyse nuancer, da mørke farver gør rum mindre og er svære at lyse op – mal derfor i lyse farver, som reflekterer lyset.

Tip-6

Tip 6

GØR DIT BADEVÆRELSE
INDBYDENDE

Det er rarest for potentielle købere ikke at blive konfronteret med personlige toiletartikler, når de besøger dit hjem. Så sørg for, at de er gemt af vejen – investér evt. i et lille skab til væggen eller gulvet, hvis du har behov for plads til at gemme produkter væk. Shine hurtigt og nemt et kedeligt badeværelse op med knitrende rene håndklæder samt måske et nyt bruseforhæng og toiletbræt. Skab hygge og atmosfære – lad en kurv med toiletruller pynte i hjørnet, tænd et stearinlys og stil en enkelt farvestrålende blomst.

Tip-7

Tip 7

INDRET ENKELT OG LUFTIGT

Det er vigtigt at minimere omfanget af pynteting og nips, der kan forstyrre øjet og give indtrykket af et overlæsset rum med pladsmangel. Så gem væk eller saml små nipsgenstande, bøger, glas, dåser, keramik og planter efter kategori og placér dem på få udvalgte steder – eksempelvis på et stort fad, et lille bord eller i et glasskab, så de ikke står blandet og spredt over hele boligen. Samlet har tingene en stærkere dekorativ virkning. Sørg for at holde hjemmet enkelt og overskueligt – opbevar legetøj i store kasser eller kurve, så du hurtigt kan rydde op inden en fremvisning. Et andet godt tip til at skabe luft og rummelighed, er ikke kun at stille møbler langs væggene. Brug i stedet rummet – en sofa, der står tæt op af væggen, kan give en fornemmelse af, at der er for lidt plads. Træk den 5-10 cm ud og se, hvor stor en effekt det har.

Indretning der sælger

Tip 8

SKAB OPLEVELSEN AF RUMMELIGHED

Er stuen lang og smal kan du med fordel opsætte en hylde på tværs af endevæggen for at få rummet til at syne bredere og kortere. Samme princip gælder, hvis rummet har lavt til loftet – en reol fra gulv til loft skaber visuelt virkningen af, at der er højere til loftet.”Svævende” møbler som eksempelvis en sofa med ben frem for en sokkel bevirker, at man kan syne gulvet under den, hvilket er med til give fornemmelse af plads. Er kvadratmeterne få, kan det være en god idé at montere reoler og TV på væggene – jo mere plads på gulvet, jo større syner rummet. Et spejl på en væg eller en skabsdør er ligeledes en fremragende metode til at få et rum til at syne større og øger samtidig mængden af lys.

Tip-9

Tip 9

VIS BOLIGENS INDRETNINGS-MULIGHEDER

Plads er blevet en luksus, så kan du vise køber, hvordan man med opfindsomme løsninger kan bo funktionelt og godt på få kvadratmeter, er det en stor fordel. Se fx om det er muligt at indrette hjemmekontor eller garderobe under trappen – eller et hyggeligt mini-bibliotek og læsekrog i et hjørne af stuen. Eller brug en skærm til at afgrænse et område med en specifik funktion – fx et legeområde eller en soveafdeling.

Tip-10

Tip 10

INDRET UDENDØRS
OPHOLDSRUM

Udeliv i haven og på terrassen har høj prioritet for mange købere. Et tjek-up på hvordan udendørsarealerne tager sig ud er derfor tid, der er godt givet ud. Hvis din bolig har én eller flere skønne terrasser eller hyggelige havekroge, er det værd at bruge lidt krudt på at fremhæve, at disse er gode opholdssteder. Lokalisér hvor der er sol, læ og skygge og indret her hyggerum i haven og på terrassen – gør det behageligt og stemningsfuldt med fx havemøbler, puder, grill og brænde.

Et velholdt pænt hjem signalerer over for køber, at du har passet godt på boligen.

Gode råd fra professionelle boligstylister om, hvordan du indretter din bolig, så den bliver klar til salg.

Med få midler kan du optimere din boligs appél og værdi – se før og efter billederne og bliv inspireret.