i samarbejde med

Derfor virker boligstyling! Birgitte Vosper fra BusyBees giver dig facts og fiduser

Post Image

Efterhånden har de fleste hørt om boligstyling og om, hvor vigtigt det er at få dit hjem til at fremstå rent og lækkert, før det sættes til salg. Jeg har i hvert fald skrevet en del om emnet. Men – præcis hvilken effekt har det? Det er der mange, der spørger mig om. Alle de skeptiske mænd (ja, jeg er ked af, hvis jeg lyder diskriminerende, men det er altså mest mænd, som er skeptiske) vil have statistik – for ellers kan man jo ikke se, om det hjælper!

Så her er lidt hardcore statistik fra en erfaren boligstylist. Jeg har vedlagt før- og efter billeder, samt skrevet lidt om mine tanker bag min styling.

Jeg må lige skynde mig at sige, at styling jo ikke altid er alfa og omega, når du skal sælge. Der er absolut andre parametre, som skal være overholdt, før vi taler styling. De vigtigste er beliggenhed, pris og rumfordeling – og dem kan jeg ikke gøre noget ved! Men sidder de lige i skabet, så kan jeg næsten garantere dig, at en styling vil hjælpe dit salg betydeligt på vej. Se selv her:

Eksempel 1:

Før styling: Denne lejlighed på Frederiksberg havde stået til salg i 5½ måned. Den var tom og meget uelsket. Der var intet mindeværdigt ved lejligheden og en tom lejlighed kan være svær at møblere i tankerne. Især soveværelset så meget småt ud.

Efter styling: Vi satte et sort/hvidt stribet tapet op i stuen og i soveværelset. Det handler om, at køberne skal huske din bolig efter de er gået videre på næste fremvisning. Efter min styling er det lettere for køberne at forestille sig selv at bo i lejligheden. Jeg har møbleret den, lagt tæpper og sat hyggeting op. De kan se, at der er plads til en seng i soveværelset.(Hvilke så tvivlsomt ud før styling) Målgruppen for denne lejlighed var fraskilte i 30’erne og 40’erne. Jeg stylede den derfor som en egoistlejlighed i sort/hvidt og kobber. En neutral farvepalet, der appellerede til begge køn.

Resultat: Lejligheden solgte på 9 dage efter styling! Sælger var meget begejstret!

 

Stribet Stue før og efter

 

Eksempel 2:

Før styling: Mikrolejlighed i Sydhavnen havde ligget helt stille i 240 dage på trods af, at alt solgte omkring den. Ingen fremvisninger og bestemt ingen bud. Den var umøbleret og kedelig. Problemet med umøblerede lejligheder er, at det eneste øjet fanger er alle ’fejlene’ – hakker i fodpanelerne, huller i væggene, en indtørret malerklat på gulvet, nullermænd og skjolder i loftet.

Efter styling: Entréen havde et fint tapet med guldglimmer (rigtigt fint, ikke ’russisk) Det var flot og feminint. Jeg besluttede mig for at style lejligheden til unge kvinder. Jeg brugte kunst i lyse farver, træstubbe som borde og pels på sofaen. Her er et par før- og efterbilleder.

Resultat: Lejligheden solgte på 13 dage efter styling! Den røg ud i en budrunde og blev solgt til 5.000 kr. over udbudsprisen!

 

Lille Stue før og efter

 

Eksempel 3:

Før styling: Det kan være hårdt sælge sit hus, især når det har stået til salg over 1½ år. I købers øjne virker denne spisestue lidt gammeldags og tung. Det er ikke et rum, man har lyst til at sætte sig ned og slappe af i. Jeg foreslog, at de fjernede de tunge reoler (som de i øvrigt alligevel ikke ville have med i deres nye bolig) og sætte lette hylder op i stedet. Samtidig fjernede vi reolen for enden af rummet og skabte en læseplads i stedet. Stolene blev også skiftet ud med mere ’moderne’ stole.

Efter styling: Et stort kunstværk fanger nu købers øjne for enden af rummet. Hylderne er interessante og ikke overfyldte med bøger. Det er et lettere og mere elegant look. Samtidig komplementerer stolene og hylderne nu hinanden. Læsehjørnet for enden af rummet indbyder til at sætte sig ned og slappe af. Alt i alt et rum der appellerer til en meget bredere gruppe af købere. Jeg gik selvfølgelig gennem resten af huset og fik ryddet ud, fjernet møbler, sat kunst op osv. Resultatet taler for sig selv.

Resultat:Huset solgte på 49 dage efter den var stylet! Liggetid før styling: 655 dage!!!

Spisestue før og efter (1)

Se flere inspirerende boligforvandlinger på BusyBees.dk, hvor du også kan følge Birgittes egen blog.

Del...Share on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Skrevet af: Birgitte Vosper

birgitte@busybees.dk'Birgitte Vosper er professionel boligstylist og indehaver af boligstylingfirmaet Busybee. Hun ved, hvad køberne går efter for, som Birgitte siger, "når du sælger dit dyreste produkt, skal du sørge for at det er hyggeligt, varmt og rart - for det sælger!"

Birgitte deler sine tips og tricks til boligstyling der sælger her på bloggen, og er derudover også fast blogger på boligsiden.dk.

Comments are closed.

Til oversigt